Hainans stränder

 

Startsida

 

Resa till Hainan

   -Praktisk information

   -Flyga till Hainan

   -Resa runt på Hainan

   -Hainans Stränder

   -Hotell på Hainan

   -Väder på Hainan

   -Hainans sevärdheter

   -Golf på Hainan

   -Tåg till Hainan

 

Fakta och Geografi

 

Hainans historia

 

Mat och dryck

 

Tips och berättelser

 

Länkar

 

Kontakta oss

 

Om Hainan.nu

 

 

Vill du ha hjälp med din resa till Hainan och/eller Kina, kontakta resebyrån Kinalotsen!

Hainans stränder är otaliga, men det är bara ett fåtal som är lämpliga eller möjliga att bo vid, då turismen utvecklats på ett väldigt planerat sätt. Man bygger hotell vid stränderna en och en, så det behöver inte vara så långt mellan en "öde strand" och en exploaterad strand.
 

Dadonghai

Dadonghai, eller Dadong-bukten, är beläget endast 3km från Sanya, men bukten ligger avsides och är helt skonad från föroreningar från staden. Dadonghai är den strand vi rekommenderar, eftersom det finns mycket folkliv, restauranger och aktiviteter till humana priser i närheten. Om man är intresserad av vattensporter och andra strandaktiviteter passa Dadong-bukten också bra. Stranden är fin, även om det vid högsäsong kan vara ganska trångt. Ryssarna har upptäckt Dadonghai och både menyer och skyltar talar sitt tydliga språk: det är fler rysktalande än engelsktalande här. Vi har goda erfarenheter av de ryska turister som åker till Hainan, men det kan kännas ovant att bli misstagen för att vara ryss.

Det kan vara lite jobbigt att bo vid Dadongbukten om man reser med blonda barn, då den kinesiska nyfikenheten och direktheten gör att barnen ofta får stor uppmärksamhet. Om barnen gillar det är det inga problem, men räkna inte med att få ligga ifred många minuter i sträck. Yalong Bay är bättre i det avseendet.

 

Sanya Bay

Sanya Bay är börjar nära centrum i den nordvästra delen av Sanya och sträcker sig hela 25 km västerut från Sanya. Stranden är känd för sitt lugna vatten och är en perfekt plats för avkopplande promenader. Om man vill sola och bada blir stranden finare och renare ju längre bort från staden Sanya man kommer. Vid de fina fyr- och femstjärniga hotellen ca 2 mil från Sanya är det relativt tomt och stränderna är rena och fina, men det finns inget folkliv eller lokala restauranger där. Den delen av stranden som ligger nära Sanya kan kännas lite smutsig, men prisläget är väldigt lågt, så om man badar i poolen eller kan tänka sig att åka en bit är det lätt att hålla låg budget genom att bo här.

Stranden är även en perfekt plats att se solnedgången från. Oavsett om du cyklar eller går så har du en magnifik utsikt var du än stannar till.

 

Yalong Bay

Stranden vid Yalong Bay är känd för att vara den vackraste i Sanya och är även en populär plats för vattensporter och andra strandaktiviteter. Med kristallklart vatten och rikt undervattenliv är det inte konstigt att Yalong Bay lockar många besökare. Stranden belägen 3 mil från Sanya och vid området kring stranden existerar bara lyxhotell.

Stranden passar de som vill leva lite lyxigt och bara koppla av vid staranden. Folkliv och restauranger saknas helt och hållet, och det kan vara lite krångligt att ta sig in till Sanya om man inte tar taxi.

Förutom aktiviteter som kretsar kring sol och bad har Yalong Bay även en stor variation av klättring, golf och vandringar att välja på.

 

Ön Wuzhizhou

Wuzhizhou Island är en ö 3 km nordöst om Sanya. Ön har formen av en fjäril och det finns över 2 700 olika växter på ön. De östra och södra delarna är bergiga och i de västra och norra delarna sträcker sig en lång vit sandstrand. Det finns många utflyktsmål att besöka på ön och för de som älskar extremsport så finns det en uppsjö av aktiviteter såsom t ex dykning, surfing, segling och kanot. Prisläget är högt, men detta är verkligen en paradisö. Ön är populär bland kinesiska turister, och det finns en hel del restriktioner om var man får bada mm. Det finns mycket bra dykning här.

Det bästa sättet att ta sig till ön är med taxi till hamnen. Sedan kostar båt och inträde 138 yuan (150 kr) i skrivande stund (081206).

 

Andra stränder

Det finns många fler stränder på Hainan. Vissa är helt folk- och hotelltomma. Det är en stor kontrast till tex Dadong- eller Yalong-bukterna. Det finns oupptäckta stränder runt hela ön, men vi vet tyvärr inte så mycket om de som ligger långt bort från Sanya. För surfare är det Shimeibukten som gäller. Hör gärna av dig om du har tips eller information om andra stränder!

 

www.hainan.nu                info@hainan.nu