Flyga till Hainan

 

Startsida

 

Resa till Hainan

   -Praktisk information

   -Flyga till Hainan

   -Resa runt på Hainan

   -Hainans Stränder

   -Hotell på Hainan

   -Väder på Hainan

   -Hainans sevärdheter

   -Golf på Hainan

   -Tåg till Hainan

 

Fakta och Geografi

 

Hainans historia

 

Mat och dryck

 

Tips och berättelser

 

Länkar

 

Kontakta oss

 

Om Hainan.nu

 

 

Vill du ha hjälp med din resa till Hainan och/eller Kina, kontakta resebyrån Kinalotsen!

De flesta flyger till Sanya från Peking eller Guangzhou, men det går även att flyga direkt från Xi'an, Chengdu, Shanghai, Guilin, Shenzhen och många andra städer. Det går även att flyga till Haikou på norra Hainan och sedan åka vidare med buss/tåg till Sanya. Sanyas IATA-kod är SYX.

 

Flygpriserna varierar mycket beroende på om det är högsäsong eller inte. Man kan komma billigt undan om man åker med Air China, eftersom de säljer inrikesflyg till halva priset. Det brukar dock inte fungera när det är högsäsong.

 

Om man köper inrikesbiljetter i Sverige brukar man få betala fullpris. Kinalotsen kan ordna skräddarsydda resor till Kina med rabatterade priser på inrikesbiljetter. För att själv titta efter flygtider och rabatterade biljetter på Internet rekommenderar vi Travel China Guide.

 

Fullt pris, enkel resa (varierar pga. växelkursen):

Peking - Sanya 2 500
Chengdu - Sanya 1 800
Shanghai - Sanya 2 100
Guangzhou - Sanya 1 000
Xi'an - Sanya 2 100
Hongkong - Sanya 2 200

 

I november - april, med undantag för jul, nyår och det kinesiska nyåret, finns det ofta biljetter till lägre priser, och har man tur kan det till och med finnas biljetter till halva priset, men det är ovanligt.

 

Det går oftast lättare att hitta riktigt billiga biljetter till Haikou vid Hainans norra kust. Därifrån kan man ta buss eller tåg till Sanya, vilket tar 3 - 4 timmar.

 

Sanyas flygplats ligger ca 2 mil från Sanya. Det kostar 10 Yuan med flygbussen och ca 40 Yuan med taxi att åka in till Sanya, och det tar ca 30 minuter.

www.hainan.nu                info@hainan.nu