Hotell på Hainan

 

Startsida

 

Resa till Hainan

   -Praktisk information

   -Flyga till Hainan

   -Resa runt på Hainan

   -Hainans Stränder

   -Hotell på Hainan

   -Väder på Hainan

   -Hainans sevärdheter

   -Golf på Hainan

   -Tåg till Hainan

 

Fakta och Geografi

 

Hainans historia

 

Mat och dryck

 

Tips och berättelser

 

Länkar

 

Kontakta oss

 

Om Hainan.nu

 

 

Vill du ha hjälp med din resa till Hainan och/eller Kina, kontakta resebyrån Kinalotsen.

 

Det kan vara svårt att välja hotell på Hainan, eftersom det finns så många ställen att välja på. De som vi listar här rekommenderas av både resenärer och lokala resebyråer. Vi tar inte med hotell som vi inte vet är bra.

Antal stjärnor är satta av den kinesiska turistbyrån och motsvarar inte alltid europeisk klassificering.

OBS! Priserna varierar mycket mellan olika tider. Kontakta Kinalotsen eller titta på bokningssidor på Internet för aktuella priser. På många bokningssidor på Internet tillkommer skatter, serviceavgifter, frukost, lokalskatt mm. Var noga med att ta reda på exakt vad som ingår.

För aktuell växelkurs se Växelkurs.se eller Forex

Se även sidan om tips och berättelser för att läsa vad andra rekommenderar.

 

Dadonghai

Landscape Beach Hotel, 4-stjärnigt.

Hotellet ligger precis intill stranden och har gott rykte bland resenärer. Hotellet ligger precis intill stranden. Läget är perfekt och det är lätt att ta sig till Sanya. Passar den som vill ha ett fint hotell utan att lägga hela reskassan på boendet. Incheckning/utcheckning kan ta tid.

 

Resort Intime, 5-stjärnigt

Ligger intill stranden. Bästa hotellet vad gäller faciliteter och rum. Personalen är ofta upptagen och stressad, eftersom hotellet är så populärt. Inriktar sig mest på kinesiska och ryska turister. Vi har hört att det finns ganska påflugna prostituerade som håller till på hotellet.

 

Sunny Sanya Family Inn, Bed&Breakfast

Ligger ca 50 meter från stranden. Bra budgetalternativ för den som vill bo på ett lite mer personliigt ställe. Vi har fått höra att de håller på och bygger i närheten, vilket kan vara störande på morgonen. Ordnar bra utflykter. Passar för de som lägger vikt vid mysighetsfaktorn, familjer och resenärer med begränsad budget. Har familjerum.

 

Yalong Bay

Golden Palm Resort, 4-stjärnigt

Golden Palm är det bästa budgetalternativet vid Yalongbukten. Bra hotell nära stranden med fina rum, ren pool och bra frukost. Gratis bredband på rummen. Det finns många olika rumstyper att välja på. Servicen kan vara något bristfällig ibland har vi hört, och det finns lite att önska när det gäller engelskan i receptionen.

 

Mangroove Tree Resort, 5-stjärnigt

Mycket omtyckt resort med stora, öppna ytor och stilren design. Vi har inte hört några klagomål på hotellet. Passar alla som vill ha ett lyxigt boende utan att behöva betala för de internationella kedjornas märken.

 

Aegean Resort, 5-stjärnigt

Ny resort som öppnade i januari 2008. Rekommenderas för familjer som vill skämma bort sig! Två- och trerumslägenheterna har kök, tvättmaskin och stort vardagsrum och två badrum. Aegean Resort ligger precis vid stranden.

 

Sanya Bay

Kempinski Hotel, 5-stjärnigt

Mycket fint lyxhotell med privat strand, jaccuzzi och flera restauranger. Här är allting större än på någon annan resort i Sanya med omnejd. Rummen ligger på 55 m2. Hotellet ligger långt ifrån det mesta och passar den som bara är ute efter sol, bad och avslappning på lyxhotell. Läs detaljerad beskrivning från en resenär.

 

Wuzhizhouön

Här kan du bo lite avsides på en vacker ö med regnskog och stränder. På dagarna är det fullt av turister prydda i hawaiiskjortor. Efter 18 är det dock lugnt och stilla. Rekommenderas för den som gillar vattenaktiviteter, dykning och lugna kvällar.

 

Nantian

Nantian Hot Spring Resort

Resorten ligger intill Nantians varma källor och SPA som hör till. En halvtimme från Sanya. Perfekt om man tröttnat på stranden och vill ha lite SPA och vattenlekar.

 

Baoting

Narada Tropical Rainforest Hotel

Hotellet passar bra för den som vill ut och vandra i tropisk natur i Hainans högländer och samtidigt bo fint med eget badkar på balkongen, där vattnet kommer direkt från varma källor.

 

www.hainan.nu                info@hainan.nu