Mat och dryck

 

Startsida

 

Resa till Hainan

 

Fakta och Geografi

 

Hainans historia

 

Mat och dryck

 

Tips och berättelser

 

Länkar

 

Kontakta oss

 

Om Hainan.nu

 

 

Vill du ha hjälp med din resa till Hainan och/eller Kina, kontakta resebyrån Kinalotsen!

 

 

 

Maten på Hainan består väl till stor del av fisk och skaldjur?

Nja, det är inte helt sant. Det finns förstås mycket fisk och skaldjur på ön, men eftersom priserna på dessa varor i övriga Kina har ökat mycket de senaste åren får fiskarna bra betalt för sin fisk och säljer den alltså till stora städer runt om i Kina för att tjäna bra pengar. Tiden då fisk var husmanskost är förbi, har folk berättat. I Sanya är det inte speciellt mycket fisk och skaldjur på de lokala restaurangerna.

Vid Dadongbukten ligger otaliga restauranger med fisk och skaldjur som specialitet. Prova gärna skaldjursfondue, fisk-BBQ eller hainanesisk helekrabba. Vi kan också rekommendera den något dyra men välfyllda bufférestaurangen Rendez-Vous.

Man kan lätt hitta restauranger som serverar mat från de olika folkgrupperna på ön. Bland kineser är särskilt Lifolkets mat berömd. Till deras specialiteter hör bamburis, som är ris kokt i ett bamburör, och kokossoppa.

Det finns mängder av underbara frukter på Hainan - mango, rambutan, papaya, jackfruit, lichi, ananas och mangosten är några av dem. Missa inte att gå på någon fruktmarknad i Sanya och fascineras över mångfalden!

Det finns en jättegod chilisort i gula påsar/burkar. Chilin består av chili och tex kokos. Denna chilisås brukar vara jättegod att blanda med ris (tycker jag i alla fall).

 

www.hainan.nu                info@hainan.nu