Hainans sevärdheter

 

Startsida

 

Resa till Hainan

   -Praktisk information

   -Flyga till Hainan

   -Resa runt på Hainan

   -Hainans Stränder

   -Hotell på Hainan

   -Väder på Hainan

   -Hainans sevärdheter

   -Golf på Hainan

   -Tåg till Hainan

 

Fakta och Geografi

 

Hainans historia

 

Mat och dryck

 

Tips och berättelser

 

Länkar

 

Kontakta oss

 

Om Hainan.nu

 

 

Vill du ha hjälp med din resa till Hainan och/eller Kina, kontakta resebyrån Kinalotsen!

Det är stränderna på Hainan som är det som lockar de flesta besökarna. För de som vill se lite mer av ön eller tröttnar på att ligga på stranden finns en hel del annat att göra. Vissa saker är rena turistfällor, medan andra saker kan vara väldigt spännande och intressanta. Nedan finns lite exempel på aktiviteter och platser som kan vara värda att besöka eller missa. Alla har olika smak, så vi försöker skriva så objektivt som möjligt. Ge gärna synpunkter om du har andra uppfattningar!

 

Hainans högländer

Staden Tongshi (kallas ibland Tongzha) ligger ungefär 10 mil norr om Sanya, i Hainans högländer. Området bebos av de etniska folkgrupperna Li och Miao. Området är fattigt jämfört med kuststäderna. I Tongshi finns ett litet museum för hantverk och minoritetskultur. Det finns också logi för den som vill övernatta.

Förutom intressant folkliv och byar kan man vandra genom tropisk regnskog på "Fem-finger-berget" Wuzhishan, Hainans högsta berg.

 

Fiskarbyn

Det här är en av de platser vi verkligen kan rekommendera för alla utom de som är båträdda. Ett besök i denna by bestående av fiskare som bokstavligen bor på vattnet är verkligen fascinerande. Man åker båt till byn och kan se alla möjliga sorts fiskar och vattendjur som fiskarna håller i "bassänger". Än så länge är det inte en stor turistattraktion, även om det kommer folk hit varje vecka (uppskattning - inte fakta).

Det är nog inte så lätt att ta sig till fiskarbyn på egen hand. Kinalotsen kan hjälpa till om du är intresserad.

 

Fjärilsdalen

Fjärilsdalen ligger i närheten av Yalongbukten, och är ett måste för den som är intresserad av fjärilar. Ibland kallas Hainan för "Fjärilarnas Kungarike". Det finns alla tänkbara och otänkbara sorters fjärilar på ön.

 

Den tropiska skogen Gan Shi Ling

Vacker natur och bra vandringsleder finns i denna skog, men det är ett populärt utflyktsmål för kinesiska turister, så det kan vara en hel del liv och rörelse i skogen. De kinesiska turisterna stannar ganska kort tid i skogen, så går man lite längre längs lederna brukar det bli lugnt och skönt.

 

Apornas ö vid Nanwan

Det är ca sex mil till Apornas ö från Sanya. Det går båt eller linbana till ön, vars invånare består av ca 1000 makaker. Ön är ett naturreservat, men för turister går det inte att komma ut till de vilda aporna, utan man får nöja sig med en show med apor som cyklar, skojjar och gör konster. Djurvänner kanske gör bäst i att undvika denna plats, medan barn och andra kan få en rolig upplevelse. Inträdet är ganska högt (minns inte hur). En anledning att åka dit är att man ser "fiskarbyn" från linbanan.

 

Nanshan Culture Tourism Zone

Här är huvudattraktionen den 108 meter höga buddhastatyn (det näst högsta monumentet i Världen. Frihetsgudinnan är 46 meter, eller 93 om man räknar platån hon står på). Statyn invigdes efter sex års konstruktion av 108 munkar. Inträdet till templet är högt, men det är statyn också, så det är en mäktig syn.

 

Luhuitou-parken

Från Luhuitou-parken har man jättefin utsikt över Sanya, havet och stranden. Kinesiska turister och lokalbefolkningen gillar att vandra i parken. Det finns vandringsleder och utsiktsplatser. Parken ligger nära både Sanya och Dadongbukten.

 

Tianya Haijiao - Världens ände

Världen tar slut ca 20 km väster om Sanya. Detta är troligen Hainans mest kända plats. Alla kinesiska turister åker dit. Det är verkligen värt att åka dit om man vill få förståelse för kinesisk turism, men i övrigt är det ingenting speciellt. Alla tar kort vid några stenbumlingar där det finns inskrivet ”Tianya haijiao” (ordagrant jordens slut, havets hörn). Stenbumlingen är tryckt på 2-yuansedelns baksida.

 

Varma källor

Varma källor och spa-anläggningar finns det gott om på Hainan. Många rekommenderar anläggningar som ligger vid Xinglong och Guantang på östkusten. Dessa källor är välkända för vattnets helande effekt. Man kan låta små fiskar äta upp död hud på kroppen - om man vågar......

 

 

www.hainan.nu                info@hainan.nu